SUROVINY
Vynikajúca akosť našich surovín je kľúčovým faktorom úspechu našich výrobkov.
S týmto cieľom priamo aj nepriamo vyhľadávame konštruktívny dialóg so všetkými našimi partnermi, vládami krajín, kde pôsobíme, a inštitúciami, ktoré chcú regulovať udržateľné pestovanie a predaj poľnohospodárskych produktov a poskytujú s týmto cieľom pomoc všade, kde treba.
Pokiaľ ide o suroviny so zvláštnymi vlastnosťami, náš prístup je dlhodobý a následkom toho sú naši dodávatelia a naše výrobky kvalitné. Veríme v inovácie a význam výskumu, pokiaľ je v jeho rámci možné vedecké overovanie.
Ferrero sa snaží vyhľadávať nové zdroje surovín, predovšetkým v rozvojových krajinách, s cieľom zaistenia trvalého rozvoja akosti a rastu miestnych ekonomík. Hlavnými surovinami, ktoré Ferrero na výrobu svojich produktov používa, sú kakao, lieskové orechy a mlieko.
Naše kakao pochádza z Pobrežia Slonoviny, čo je najväčší svetový producent kakaa, z Ghany a z Ekvádoru, a nakupujeme len z hlavného zberu a odrody najvyššej akosti, ako je slávna odroda „Arriba”.
Spoločnosť spracováva kakaové bôby vo svojich prevádzkach a jej hlavní výrobcovia čokolády používajú vlastné špeciálne recepty, rôzne pre jednotlivé koncové výrobky.
Ferrero je jedným z najväčších koncových užívateľov lieskových orechov na svete a vyberá si pre svoje výrobky len tie najlepšie odrody. Spoločnosť si vybudovala dielne a systém ochutnávania na základe exkluzívne používaných technológií, ktoré zaisťujú maximálnu kvalitu a posilňujú arómu a chuť tejto základnej prísady.
Mlieko, hlavná prísada všetkých výrobkov pre deti, je nakupované od európskych dodávateľov, ktorí sú starostlivo vyberaní medzi najspoľahlivejšími prevádzkovateľmi mliekarenských podnikov. Naše mlieko je ideálne čerstvé, čo zaručuje vynikajúcu akosť nášho dôležitého a chutného výrobku pre deti.
Rovnakú starostlivosť a pozornosť venujeme aj ostatným surovinám, ako je káva, čerešne, kokos, cereálie a pod.